Как да бъдем дръзки в бизнеса

https://i1.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2013/12/Slayt316.jpg?fit=960%2C720&ssl=1

Следните съвети са от Richard Branson, който е човешкото олицетворение на дързостта. Английският милиардер започва да гради империята си още като тийнейджър, който е недоволен от високите цени на аудиокасетите в родния му град и затова решава да направи звукозаписна компания. Известен със смелите си решения и никога не се вписващ в типичния образ на милиардер, Branson изгражда през годините една от най-големите медийни империи в света.

След това той започва изграждането на своя авиокомпания, инвестира в космически туризъм и се забавлява, като обикаля света с балон с кош. През дългия си опит, Branson има на какво да ни научи и част от неговите съвети, може да откриете в статията „13 съвета от Richard Branson“. Тук обаче той ни съветва как да бъдем по-смели и дръзки в своите бизнес решения и да изкараме на повърхността скрития в нас Branson.

1. Започнете на едро

Началните стъпки на всеки проект са най-трудните. Затова е толкова важно тези стъпки да се направят уверено.

Най-трудно е когато се започва от нулата без финансова подкрепа, а само с една гола идея,“ казва Branson. „Това е дръзко. За човек като мен, който вече 40 години прави дръзки неща, всяко едно начинание е много по-лесно, от колкото когато бях на 15 и започвах свой бизнес.

2. Вложете всичко

Да правите нещо половинчато е точно обратното на дързостта. Да давате всичко от себе си може да е много тежко на моменти, но това дава точно този смел тон, който ще диктува и темпото ви занапред.

Съветвам ви да се впуснете с цялото си сърце в това, което правите, а след това да дадете всичко от себе си. Така полагате добри основи дългосрочно.

3. Не се страхувайте от неуспеха

Истинската дързост изисква поемането на рискове – а с рисковете идва и възможността от голямо разочарование. Но не позволявайте това да ви спре.

Впечатлен съм от тези хора, които имат куража да кажат ‘Виждам свободна ниша в пазара, виждам нещо, което не е направено добре, ще го направя. Дори и да се проваля грандиозно и това да ми струва всичко.’

Ето това е дързост.


[fbcomments]