Как да бъдем по-продуктивни

https://i2.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2013/12/productive-pano_30811.jpg?fit=970%2C450&ssl=1

Събудете се заредени с енергия

Много хора се чувстват изморени сутрин, не защото не са спали добре, а защото имат ниска кръвна захар. Може да избегнете това, като хапнете лъжичка или две неподсладено сурово бадемово масло преди сън. Това е много прост и действащ начин за стабилизиране на кръвната захар. Ако това е вашият проблем, веднага ще усетите как вместо гроги, ще се събуждате свежи и фокусирани върху предстоящият ден.

Увеличете скоростта си на четене

Напишете изречение, каквото и да е, съдържащо 8 до 12 думи и да е на един ред. Ако започвате да го четете от първата до последната дума, губите 50 процента от възможностите на периферното си зрение. Вместо това започнете от втората или третата дума в началото и приключете към втората или третата дума преди края. По този начин може да увеличите скоростта си двойно. Може да си помогнете, като подчертаете тази част, върху която трябва да се фокусирате. Все още ще виждате началото и края на изреченията, но няма да местие погледа си от край до край.

Почистете входящите си писма

Единствения начин да облекчите входящите си писма е да отговаряте на по-малко от тях, защото всеки отговор води до нови мейли. За тези, на които е нужен отговор, ето няколко помощни средства за това.

Първият е five.sentences, откъдето може да си копирате обяснението, защо е редно да се пишат кратки мейли. Идеята е, че при дългите се отнема много време за четене и още повече за писане на дълъг отговор, затова третирайте мейлите като SMS-и. Има и други версии: four.sentences, three.sentences и т.н. в зависимост от това колко кратки искате да са писмата ви.

Boomerang е разширение за Gmail. То ви дава възможност да правите две неща много добре. Първото е да си зададете мейли за изпращане за по-късно, като така няма нужда да маркирате някои писма като непрочетени, защото искате да изпратите отговора си след два дни или седмица. Второ, можете да зададете време, в което някое от писмата да се появи в най-горната позиция от мейлите, ако не сте получили отговор до определено време. Така няма да ви се налага да помните от кого какво очаквате.

Последния инструмент е emailga.me, който ви принуждава да преминете бързо през всичките мейли с помощта на таймери и други игрови елементи. Така можете да прегледате писмата си от 40 до 50 процента по-бързо.


[fbcomments]