Положителното мислене може да лекува

https://i2.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2014/01/bqo7afgu.png?fit=773%2C513&ssl=1

Ако се борите с някое заболяване, трябва да сте наясно, че умът ви може да бъде най-големият ви враг или главната причина да разрешите проблема си.

Много изследвания са доказвали връзката между ума и тялото и начина по който умът влияе върху биологичните функции. Точно както хипохондриците могат да си внушат, че са болни, като дори „открият“ симптоми на болестта. Негативно настроеният ум може да влоши здравето безспорно.

Обратното също е вярно – позитивното настроение, независимо от здравословното състояние, може да ни направи по-здрави. В клинични изследвания на различни пациенти са им давани лекарства с плацебо ефект, като от това те са заявили, че се чувстват по-добре, защото са очаквали лекарствата да им помогнат. Въпреки че са приемали единствено хапчета направени от захар, умът и настроението им са помогнали за подобряване на симптомите.

Силата на ума е необятна. Тя буквално може да пречупи реалността за да пасне на вашата перспектива. Често може да промените дадена ситуация, само като мислите за нея по определен начин. Ако вярвате, че нещо е истина, ще накарате света около вас да се съобрази с това.

Ако вярвате, че болестта ви се влошава, вероятно така и ще стане. Ако вярвате обаче, че лечението ви помага, твърде вероятно е да задействате силен самолечебен процес. Чрез ума си управлявате тялото, което може да реагира позитивно или негативно.

Това е приложимо не само при здравето. Позитивно и оптимистично настроените хора преминават по-лесно през изпитанията на живота, независимо дали те са физически, психически или емоционални.

Всички се справям с предизвикателства всеки ден, затова е важно да не се плашим от тях. Нека ги посрещаме с оптимизъм ентусиазъм. Така не само ще станем по-добри като личности, но ще преминем през тях и по-лесно.


[fbcomments]