12 сурови истини, които ви помагат да пораснете

https://i2.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2014/01/field_person.jpg?fit=1024%2C677&ssl=1

Когато се обърнете назад към живота си, често ще видите моменти, когато не сте успели да постигнете нещо хубаво, но за сметка на нещо още по-добро. Не може да контролирате всичко. Понякога трябва да се отпуснете и да имате вярата, че нещата сами ще се наредят. Да оставим живота да направи своето. Истината не може да се промени, но вие можете – така човек израства.

Предлагаме ви 12 истини, които са така и ще останат такива завинаги.

1. Всичко е такова, каквото трябва да бъде

Странно е как винаги попадате там, където ви е писано да бъдете – как дори най-трагичните и стресови ситуации ви учат на важни уроци, които никога не сте мислили, че ще получите. Запомнете, че често когато нещата се разпадат, те всъщност се нареждат по правилните си места.

2. Докато не се загубиш в този свят, не можеш да откриеш истинската си същност

Когато разберете, че сте изгубени, това е първата стъпка от воденето на живот, такъв какъвто искате. Втората стъпка е да зарежете живота, който не желаете. Правенето на големи промени в живота е плашещо. Но знаете ли кое е още по-страшно? Съжалението. Мечтите без действие остават само блян, а действията без мечти са кошмар. Сърцето ви е свободно, имайте куража да го последвате.

3. Обикновено най-голямата болка ви кара да развиете пълния си потенциал

Обикновено най-плашещите и стресови решения са тези, които си заслужават най-много. Без болка няма промяна. Но запомнете, болката, както и всичко друго в живота е тук за да се поучим от нея, а след това да я оставим да си върви.

4. Едно от най-трудните решения в живота е изборът между това да се оттеглите или да направите още една стъпка напред

Ако осъзнаете, че се опитвате да промените някого дълго време или ако се защитавате от някого, който се опитва да ви промени, оттеглете се. Но ако преследвате мечта, направете още една стъпка. И не забравяйте, че понякога тази стъпка означава да модифицирате малко мечтата си или да планирате нова – нормално е да променяте мнението си или да имате повече от една мечта.

5. Погрижите се първо първо за себе си

Преди да се сприятелите с всички останали, трябва да сте приятел със самия себе си. Преди да започнете да поправяте другите, трябва да поправите себе си. Преди да направите другите щастливи, трябва вие да сте такива. Това не е егоизъм, а личностно развитие. Само след като постигнете баланс със себе си, ще можете да постигнете и баланс със света около вас.

6. Най-голямата свобода е да не ви интересува какво мислят другите за вас

Докато се притеснявате какво мислят останалите за вас, вие сте тяхна собственост. Само тогава, когато не ви е нужно одобрението на някой друг, освен вас, само тогава вие сте независим.

7. Понякога може да ви е по-добре, когато сте сам

След неуспешна връзка, не винаги вината се разпределя правилно. Когато осъзнаете собствените си проблеми и се справите с тях, това ще ви направи по-щастливи за много по-дълго време.

8. Единственото нещо, което контролирате напълно е това как реагирате на нещата, които са извън вашия контрол

Колкото повече се адаптирате към ситуациите в живота, толкова по-силна личност ще бъдете и по-бързо ще се отърсвате от паденията в живота. Или по-просто казано: да бъдете в мир със себе си означава да сте в състояние на пълно себеприемане и приемане на това което е сега, в момента.

9. Някои хора ще ви лъжат

Запомнете, честния враг е по-добър от колкото приятел, който лъже. Обръщайте по-малко внимание на приказките на хората и повече на техните действия. Именно действията ще ви покажат истината, която ще ви помогне да пресметнете каква ще бъде връзката ви с този човек дългосрочно.

10. Ако се концентрирате върху това, което нямате, никога няма да имате достатъчно

Ако сте благодарни на това, което имате, ще стигнете до момент, в който имате в повече. Щастието не се изразява в притежанията; щастието е в душата. Изобилието не е в количеството, което притежавате, а в това как се чувствате към това, което притежавате. Когато приемате нещата за даденост, щастието ви бива отнето.

11. Да, проваляли сте се

Но не се съдете по миналото си, все пак не живеете вече там. Само защото не сте там, където сте искали да бъдете днес, не означава че няма да стигнете някой ден. Всичко може да се промени само за един миг, при правенето на един прост избор – да опитате отново, да обичате отново, да живеете отново и да мечтаете отново.

12. Всичко ще бъде наред, може би не днес, но рано или късно

Има моменти, в които всичко, което е можело да се обърка, се е объркало. И може да ви се струва, че ще сте затънал така завинаги, но няма да е така. Естествено, понякога слънцето спира да свети понякога и може да ви се наложи да преминете през една или два бури, но слънцето в края на краищата винаги се показва отново. Понякога е от значение само да останем възможно най-оптимистични, за да достигнем до новите слънчеви лъчи, които ще се покажат иззад облаците отново.


[fbcomments]