15 начина да бъдете неустоими

https://i0.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2013/12/pictures-love-freedom-feelings-54292.jpg?fit=1050%2C590&ssl=1

Бъдете верни на своите идеали. Бъдете откровени. Давайте най-доброто от себе си. Прави неща, които те приближават до мечтите ти. Грижете се за себе си, за семейството си, за приятелите си. Показвайте уважение към хората. Бъдете този човек, който кара останалите да се чувстват специални. Бъдете известни със своите учтивост и откровеност.

С други думи, вкарайте малко любов в живота си. Защото, когато обичате живота си, той ще Ви заобича обратно. А няма по-голяма тръпка от любовта. Хората ще започнат да забелязват обкръжаващата Ви доброта и ще бъдат естествено привлечени към вас.

 1. Правете правилното нещо. – Никога не се страхувайте да направите това, което вътрешно смятате за правилно, особено когато нечии чувства за на карта. Няма по-сурово наказание от душевните рани, които си причиняваме, когато правим това, което смятаме за нередно.
 2. Зарежете клюките и предразсъдъците. – Великите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, а малките хора клюкарят за други хора. Животът е прекалено кратък, за да го прекараме, говорейки за други хора, клюкарейки и заплитайки безсмислени драми. Ако не разбирате някого, задавайте въпроси. Ако не сте съгласни, кажете им. Но не ги съдете зад гърба им пред всички останали.
 3. Приповдигайте другите. – Ако искате да приповдигнете себе си, направете го за някого другиго. За да бъдете щастливи, не е достатъчно само да махнете нечии окови, а да живеете по начин, уважаващ и усилващ щастието и свободата на другите. Когато влагате вяра, надежда и любов, можете да се достигнете до позитивните идеи, взаимоотношения и мечти в негативния свят.
 4. Окуражавайте тези, които се нуждаят. – Няколко окуражаващи думи при провал значат много повече от едночасови хвалби след успех. Всички стигаме до времето, когато губим надежда и се нуждаем от някой, който да увие ръце около нас и да каже: „Аз съм тук. Не си сам в в това.“ Бъдете този човек, когато имате възможност.
 5. Бъдете позитивни. – Мислете позитивно, говорете правилно, извинявайте се по-скоро, прощавайте бързо. Развийте себе си и вдъхновете както вас самите, така и останалите. Кажете го високо: „Съжалявам, лоши помисли, нямам време за вас. Имам прекалено много добри неща, за които да си мисля.“
 6. Сграбчете униката в себе си. – Ако не осъзнаете своята уникалност, най-вероятно ще прекарате цял живот, опитвайки се да съумеете, че не можете да бъдете някой друг. Уважавайки това, което Ви прави различни, вместо да губите време да се слеете, ще преоткриете своите уникални дарби, които никой друг на света не притежава.
 7. Правете неща за тръпката. – Когато спрете да правите неща за тръпката, преставате да живеете и започвате само да съществувате. Ако наистина искате да промените живота си, трябва първо да подложите мисленето и действията си на промяна. Веднага, щом се почувствате готови да се отдадете на вътрешните си желания, ще усетите живота си немислимо обогатен.
 8. Бъдете нежни. – Когато най-малко очаквате, нещо голямо ще Ви застигне – понякога дори по-добро, отколкото някога сте очаквали. Природата всеки ден отваря толкова милиони цветя без да натоварва цветовете им. Нека това Ви напомня да не насилвате нищо, а по-скоро да отдавате на красивите неща повече любов и възможност да се развият естествено.
 9. Отървете се от желанието винаги да сте прави. – Не е нужно другият да е в грешка, за да сте прави Вие. Има много възможности нещо да бъде вярно. Не съдете останалите по миналото си. Те живеят различен от вашия живот. Изразявайте свободно и учтиво мнения, но помнете, че ако целта Ви е единствено да постигнете подигравателност или да докажете, че другият греши, това само ще донесе горчивина на света. Уважаването на чуждото мнение, без съдене, винаги е с по-голяма сила, отколкото просто да бъдете прави.open-arms-to-happiness-308104
 10. Бъдете верни. Бъдете откровени. – Не можете да обещаете някому да го обичате до края на живота им, но съвсем искрено можете да ги обичате до края на вашия. Когато стане дума за взаимоотношения, да останете верни никога не е опция, а приоритет. Лоялността и откровеното привличане значат всичко.
 11. Бъдете гъвкави и отворени към света. – Често това, което Ви прилича на препятствие, се оказва знак, че животът Ви поема в по-добра посока. Бъдете гъвкави и останете отворени към всички промени, които Ви карат да се развивате и Ви помагат да бъдете в синхрон със себе си.
 12. Вярвайте в себе си. – Знайте, че вътре във вас има сила, по-голяма от предизвикателствата, с които се сблъсквате. Никой не може да свърши работата вместо вас – трябва сами да изберете крилата си.
 13. Вярвайте в мечтите си. – Този, когото си мечтаете да бъдете някой ден, вече е голяма част от вас днес. Мечтите Ви са истински. Не съществуват в миналото – живеят в настоящето и когато останете верни на това, което трябва да бъде направено, ги приближавате все повече към реалността.
 14. Извървете пътя. – Можете да направите каквото си пожелаете с живота си, но първо трябва да не се страхувате да опитате. Всички започваме със себе си. Време е да извървим пътя. Поемете пътя, по който ще трябва да взимате трудни решения и да действате. Започнете да премахвате нещата от живота си, които Ви отнемат щастието, и ги замествайте с такива, които Ви носят радост.
 15. Възползвате се от възможностите на съдбата. – Не се оставяйте миналото Ви да диктува кои сте. По-скоро го оставете да бъде част от този, когото ще бъдете. Никакви съжаления. Никакво поглеждане назад. Просто се хванете за живота здраво и се движете напред. Няма как да знаем какво ни очаква, но точно това прави пътешествието толкова вълнуващо – това прави живота ценен.

[fbcomments]