37 неща, за които съжаляват хората преди да умрат

https://i2.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2014/01/article-1167557-0448CB52000005DC-615_638x483.jpg?fit=638%2C483&ssl=1

1. Не са пътували, когато са имали възможност. Пътешествията стават все по-трудни с възрастта, тъй като повече хора започват да зависят от вашето присъствие. Ден след ден става и по-трудно да вземеш повече хора с теб.

2. Че не са научили чужд език. Вероятно сте прекарали доста години в училище, изучавайки чужд език. Хубаво е и да го използвате.

3. Че търпели дълго лоша връзка. Може и да е трудно да се прекратиш връзка, дори и лоша, но няма нищо по-лошо от това и двамата партньори да си губят времето.

4. Пренебрегването на слънцезащитния крем. Може и да не е нещо особено, но вредата от лъчите се натрупва с годините, като заради нея се формират бръчки и избледняване.

5. Изпускането на големи концерти. Никога не знаете кога любимата ви група ще се раздели, така че не пропускайте възможностите си да ги видите на живо.

6. Страхът от предприемане на действие. Страхът може да ни парализира, но не бива да му позволяваме.

7. Липса на време за тренировки. С възрастта разбираме колко важно е да се грижим за тялото си.

8. Оставянето да бъдат определени по пола. Определете сами личността си и не оставяйте обществото да ви сложи в норми.

9. Оставането на работа в лоши условия. Може да ви се налага да плащате наем и да издържате семейство, но не може да си позволявате, да се чувствате нещастен всеки ден на работното място.

10. Липсата на постоянство в училище. Оценките са важни, но по-важно е вашето развитие като личност и отдадеността ви на дадени задачи.

11. Неосъзнаването на собствената красота. Има много определения за красота, така че не бива да мислите, че не заслужавате нечие внимание.

12. Страхът от това да кажеш „Обичам те“. Да обичаш друг човек е безценен дар, дори когато тази любов не среща отговор.

13. Пренебрегването на родителските съвети. Те имат повече опит от нас и това трябва да им го признаем.

14. Прекарване на егоистична младост. Светът е много по-голям от вас самите и рано или късно всички го разбират.

15. Голямата грижа за околното мнение. С възрастта хората разбират, че мненията на другите не са фактор при изграждане на истинското щастие.

16. Подкрепата на чужди, а не лични мечти. Да бъдете добър с хората е едно, но да жертвате собственото си щастие заради други, не си заслужава.

17. Бавните действия. Не се колебайте да взимате решения, защото после ще съжалявате, че сте губили времето си.

18. Потискането на омраза, особено срещу близките ви хора. По-добре оставете нещата да минат, изкарайте ги на открито, вместо да ги преживявате всеки ден.

19. Да не отстоявате гледната си точка. Само защото другите може и да не са съгласни с вас, не означава, че трябва да пренебрегвате принципите си.

20. Липсата на доброволчество. Има много организации и доброволчески инициативи, които помагат на хората в нужда.

21. Пропускането на грижата за зъбите. Миенето на зъбите и минаването им с конец за зъби може да ви се струва много досадно, но по-добре се грижете добре за тях, докато сте млади, преди да сте ги загубили като възрастни.

22. Пропуснатите разговори с бабите и дядовците преди те да умрат. Те държат толкова много мъдрост в себе си, а са покрай нас за малко.

23. Прекалено многото работа. Ще изпуснете хубавите мигове от живота или ще бъдете прекалено вглъбени в задачите си, за да им се радвате.

24. Неумението да се приготви поне една хубава рецепта. Ако се научите да готвите поне една хубава и интересна рецепта за храна, това ще ви сближи със семейството ви много повече, от колкото очаквате.

25. Неоценяването на момента. Трябва да присъствате във всеки един момент с душа и тяло, за да го изживеете пълноценно.

26. Незавършването на започнатите задачи. Всеки ден е възможност да приключите това, което сте започнали или поне да се приближите малко по-близо до финала.

27. Ненаучаването на поне един фокус. Може и да изглежда глупаво, но правенето на фокуси пред приятели е причина за много весели спомени.

28. Оставянето да бъдете подвластен на социалните очаквания. Никой не може да ви каже какво да правите с живота си и какво да работите. Нито семейството, нито родината.

29. Отказът да пуснете приятелите си по техния път. Понякога хората се разделят. Насилването на връзката може да причини повече вреди, от колкото ползи.

30. Липсата на игра с децата. Те са игриви и невинни. Хубаво е в живота ви да има точно от тази игривост, не бива да се пренебрегва.

31. Непоемането на големи рискове (особено в любовта). Големите рискове могат да ви се отплатят много повече от колкото малките.

32. Неотделянето на време за изграждане на професионални контакти. Може и да не изглежда толкова важно, но това ще ви се отплати дългосрочно в кариерата ви.

33. Прекалените тревоги. Да се тревожите много, особено за неща които още не са се случили, е напълно безпредметно.

34. Въвличането в ненужни драми. Драматизирането може да е много поглъщащо, но няма смисъл от него. Не се оплаквайте постоянно колко лош е бил денят ви.

35. Липсата на достатъчно прекарано време с хората, които обичате. Всички сме на тази земя за не много дълго време. Не приемайте всичко за даденост.

36. Липсата на изправяне пред хора. Дали ще е концерт, лекция или презентация, дори и да не е вашата силна страна, всеки трябва да го направи поне веднъж в живота си.

37. Липсата на признателност и благодарност. Научете се да се отблагодарявате и да сте искрени в това. По този начин ще подобрите много неща от живота си.


[fbcomments]