Българче спечели първо място в конкурс на National Geographic

https://i0.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2016/01/DSC_3683.png?fit=700%2C467&ssl=1

Радостина Тодорова, на 8 г., победител в категория „Дръзки изследователи“ на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 година.

Националното географско дружество обяви призьорите в Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 г.

Първо място в категория „Дръзки изследователи“ спечели осемгодишната Радостина Георгиева Тодорова от България със снимката: „И най-дългият тунел има край и светлина“, направена на ждрелото на река Ерма.

Международният фотографски конкурс за деца беше проведен в партньорство с американското издание на списание National Geographic KIDS и 11 локални издания. Тазгодишните победители бяха избрани сред 17 500 участници от САЩ, Австралия, Нова Зеландия, България, Китай, Германия, Индонезия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и Великобритания.

Във всяка страна беше проведен национален етап на конкурса, а победителите в четирите категории в националния етап получиха право на участие в международния конкурс.

В националния етап на конкурса в България бяха изпратени рекордeн брой фотографии – 1056, които могат да бъдат разгледани в галерията на www.nationalgeographic.bg/ipc2015.

Изложба с избрани фотографии от националния етап в България и снимките – победители в Международния конкурс ще се проведе от 5 февруари до 5 март в Сердика Център София.

Голямата награда в Международния конкурс – петдневно пътуване до Вашингтон и разглеждане на централата на National Geographic – беше присъдена на 13-годишната Сене Менсинк от Холандия със снимката на скакалец, надничащ изпод лист.

Победители в четирите категории на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 година:

Сене Менсинк, 13 г., Холандия – „Удивителни животни“
Радостина Георгиева Тодорова, 8 г., България – „Дръзки изследователи“
Тадг Вердиер, 11 г., Ирландия – „Невероятно, но факт“
Хенри Даунинг, 10 г., САЩ – „На почивка“.

Всички снимки – победители могат да бъдат разгледани тук: natgeokids.com/contests/ipc-winners


[fbcomments]