Забравете бънджито – тази екстремна пътека е нещо много по-страшно

Ел камино дел рей (Малкият път на краля) е един от най-опасните маршрути в света. Намира се в Малага, Испания. Съоръженията на пътеката са се разпаднали с времето, но въпреки това маршрутът привлича много търсачи на силни усещания.

Целта на тази пътека е била да свързва две водно-електрически централи между водопадите Хоро и Гайтанео. Създадена е между 1901 и 1905. Пътеката е широка 1 метър и се намира на 100 метра над реката, която е дълга 3 километра.

Въпреки че посторяването на пътеката е приключило през 1905, тя не е била пускана в употреба до 1921, когато испанският крал Алфонсо XIII я прекосява, откъдето идва и името и. За построяването и са използвани релси, забити в скалите и бетон. Сегашното състояние на пътеката е доста лошо, като на места липсват цели метри от нея.

Красивите гледки и екстремното преживяване обаче привличат много авантюристи от всички краища на света.

След няколко фатални инцидента пътеката е официално затворена от правителството през 2000. Това обаче не спира хората да прескачат огражденията и сами да търсят тръпката от екстремното прекосяване на маршрута. През 2011 правителството решава да укрепи и изгради на ново пътеката, като дори създаде паркинг и музей до нея, тъй като хората не спират да я посещават.


[fbcomments]