Неотварян от 70 години апартамент разкрива своите тайни

През 1942 млада парижанка, ужасена от настъплението на нацистите, отпътува за Южна Франция, оставяйки след себе си луксозния си апартамент, в който така и не успява да се върне. 70 години по-късно, скритите му „съкровища“ най-накрая виждат бял свят.

Собственичката почива преди три години на възраст от 91 години, малко след което отиват определени лица да разгледат апартамента, който е оставила след себе си. Откриват невероятно запазен и разкошен парижки апартамент, пълен до горе с красиви антики и произведения на изкуството.

Една от находките, обаче, изпъква на фона на останалите – портрет от 19 век на Джовани Болдини, изобразяващ неговата муза, Марта е Флориан. На картината популярната дама, също и актриса, е облечена с красива и провокативна розова муселинена рокля. Картината е нарисувана през 1888, когато Де Флориан е била само на 24 години. Произведението е оценено на около 3.4 милиона долара.

Интересната развръзка, оправдаваща подобна находка, разкрива, че всъщност собственичката на апартамента не е коя да е, а именно внучката на Марта де Флориан. За самоличността на модела от картината разследващите разбират от любовните писма на Де Флориан и Болдини, открити в апартамента.


[fbcomments]