Алкохолът може да удължи живота ви… сериозно!

https://i0.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2013/12/WisnerPhoto-AshtonHotel-Bell-Reception-119.jpg?fit=1050%2C696&ssl=1

Според едно от последните проучвания на тексаският университет в Остин, САЩ, хората които пият алкохол живеят повече години в сравнение с тези, които са въздържатели.

Проучването е било с много ясни и стриктно следени критерии и е включвало почти 2000 участника от 55 до 65 години, които са били обект на наблюдение в продължение на 20 години.

От всички участници 41% от редовните пиячи умрели, докато при въздържателите процентът бил 69. Дори най-сериозните любители на чашките и бутилките имали по-ниска смъртност от тези, които не близвали.

Едно вероятно обяснение на този феномен е, че алкохолът подстрекава към социализиране, което води със себе си по-добро психическо и физическо здраве – толкова добро, че процентите на заболявания от цироза, алкохолизъм и взетите лоши решения по време на главозамаяние са доста малък процент.

Ние не ви подстрекаваме да започнете да се тровите с алкохол, но не можем да спорим и със сериозните учени, които ни подкрепят да излезем и да ударим по една-две бири след работа.

Да живее науката и д-р Радева!


[fbcomments]