В Имението на жирафите

https://i0.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2014/01/Giraffe-Manor-Kenya11.jpg?fit=1050%2C702&ssl=1

Построено през 30-те години на миналия век, Имението на жирафите се разполага на 12 акра частна площ в 140 акра гора на разстояние от едва 20 километра от центъра на Найроби, Кения. Този луксозен бутиков хотел функционира като дом на няколко застрашени ротшилдски жирафа. Редом с жирафите там живеят и множество видове птици, големи семейства брадавичести свине и впечатляващите винтороги антилопи. Жирафското имение предоставя уникално изживяване в компанията на жирафите, придружаващи гостите по време на вечеря, на входната врата и дори на прозореца на спалнята.

Престоят в хотела е единствено по рода си изживяване. Жирафското имение предлага богато разнообразие от уютни стаи, добре обучен и приятелски екип, а и една от най-добрите кухни в Найроби. Хотелът разполага с 6 пълно оборудвани луксозни спални, всяка една със собствена баня. Има и по-големи апартаменти с едно двойно и две единични легла.

Много туристи от цял свят правят посещението в Имението на жирафите част от източноафриканското си сафари. Все пак е единственото място, където може човек да се наслади на едно изумително приключение, състоящо се в хранене и снимане на жирафите, които се хранят редом с вас на масата на закуска или пък ви изпращат до входната врата. Когато затвориш портите и се сблъскаш с калния път, увиващ се между дърветата на гъстата гора, оставаш с чувството, че си далеч от цивилизацията. Диви свине претичват около теб, а измежду дърветата се виждат силуети на жирафи. Първото впечатление, с което остава човек при вида на предната част на имението е просто неописуема.


[fbcomments]