Парк под водата в Австрия

https://i2.wp.com/optimist.bg/wp-content/uploads/2014/01/article-2414013-1BA76BBF000005DC-221_964x616.jpg?fit=964%2C616&ssl=1

Зеленотo езеро в гр. Трагос, Австрия, увеличава размера си двойно – от 2000 на 4000 квадратни метра всяка пролет, когато снеговете на планината се стопят. Резултатът е, че всички пътеки, дървета, пейки и мостове около езерото остават под водата, която на места стига до 12 метра дълбочина. Резултатът е един невероятен подводен свят, който е колкото тайнствен, толкова и красив.

Водолазът Марк Хенауер от Швейцария научава за феномена и решава да се отправи натам заедно с жена си, за да снимат подводния свят.

Когато бях под водата, сякаш плувах в магичен свят, беше толкова красиво. Да плуваш над зелена трева, цветя, пътечки, камъни и дървета беше като в приказка. За щастие слънцето огряваше водата и лъчите му минаваха през нея. С жена ми останахме там за седем дни, като всеки ден се гмуркахме по три пъти, като прекарвахме на всяко гмуркане по час под водата.

Всички снимки са правени без светкавица. Много съм доволен от резултата, защото имахме и доста проблеми редовните валежи, гръмотевични бури и вятъра. Имахме и много малко време да направим снимките, защото чакахме слънцето да бъде в най-добрата си позиция. Гмуркането е възможно само в един месец в през пролетта. През останалото време дълбочината на езерото е много малка. В видимостта под водата е изключителна. Обикновено такава видимост има само под водите на моретата покрай тропиците.


[fbcomments]